Zakaj so ribe dobre v Detox programu?

Deli s prijatelji:

Vam misli že uhajajo na morje? Poletna sezona se hitro bliža in zagotovo tudi vi v tem času večkrat posežete po morski hrani, kajne? Če že ne morete danes odpluti na morje, pa si ga vsaj za trenutek pričarajte na vašem krožniku.

Da so ribe zdrave, nam ni potrebno razlagati na dolgo in široko, a vseeno bi radi poudarili, kako zelo so dobre za delovanje našega organizma. Obenem bi radi opozorili, da med programom Detox žal ne smemo posegati ravno po vseh.

Zakaj so ribe zdrave?

Ribe so ne samo lahka, ampak tudi dobro prebavljiva jed, hkrati še vedno na lestvici živil z največ zdravilnimi učinki. Ribje meso je izredno bogato z vitamini, rudninskimi snovmi, beljakovinami, največ pozitivnih učinkov pa lahko pripišemo nenasičenim maščobnim kislinam omega-3. Omega-3 kislina je zelo pomembna za zdravje, razvoj in dobro počutje, saj sodeluje pri nastanku energije v telesu, prenosu kisika v celice, tvorbi hemoglobina in uravnavanju prepustnosti celičnih membran ter tako dokazano preprečuje bolezni srca in ožilja, zmanjša tveganje za nastanek raka in pomaga pri diabetesu.

Ribje meso ima prednost pred rdečim ravno v svoji lahkosti in posledično lažji prebavljivosti, zaradi česar lahko ribe jedo tudi dietični bolniki. Strokovnjaki priporočajo uživanje rib vsaj enkrat tedensko. Posebno priporočljive so, da jih uživajo nosečnice, otroci, športniki, osebe z zmanjšano imunsko odpornostjo, bolniki z rakastimi obolenji in ljudje z boleznijo srca in ožilja.

Ribe, ki se jim med programom Donat Detox izognite

Kljub temu, da so ribe polne omega-3 maščobnih kislin, lahko po drugi strani vsebujejo škodljive toksine. Med programom Donat Detox vam svetujemo, da upoštevajte nekaj nasvetov. Imejte v mislih, da se zaradi industrijskega onesnaževanja v morskem okolju in organizmih kopičijo strupene snovi, ki nato končajo na naših krožnikih in upočasnjujejo proces razstrupljanja.
V večjih ribah, kot so mečarica, brancin in morska spaka je prisotnih zaradi njihove velikosti največ toksinov. Svetujemo, da se tem skušate med programom izogibati in raje posežete po manjših ribah in hladnih voda. Brez slabe vesti si le privoščite losos, sardele in ostriža, saj so to male ribe, ki so bistveno manj nasičene s toksini. Že veste, katero si boste pripravili?

Izberite poglavje:

Katera dieta je najboljša za zdravo črevesje?

    Pridružite se
    Donat programom

    Prijavite se na brezplačne programe Donat,
    ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
    krepitvi vašega imunskega sistema.