Riževa solata s šparglji na keramičnem krožniku.

Riževa solata s šparglji

Deli s prijatelji:

  • Za: 4 osebe
  • Obrok: priloga
  • Oznaka: vegetarijansko, sezonsko, poletno
  • Glavne sestavine: šparglji, rjavi riž, feta sir
  • Čas priprave: 25 minut (skupen čas 2h)

Opis: Hrustljavost sveže popečenih špargljev pride super do izraza v solatah. Danes bo na jedilniku solata iz rjavega riža, špargljev, češnjevih paradižnikov in feta sira. Za bogatost okusa bo poskrbel gorčični preliv. Solato priporočamo kot prilogo k dobrotam z žara ali pa kot malico za v službo.

Riževa solata s šparglji na keramičnem krožniku.

Sestavine:

  • 270 g rjavega riža
  • 540 g vode
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 170 g svežih špargljev
  • Sol in poper
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici gorčice
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice kisa ali limoninega soka
  • 15 oliv
  • ½ rdeče čebule
  • 20 češnjevih paradižnikov
  • 100 g feta sira

Priprava:

  1. Riž operemo pod tekočo vodo, odcedimo in damo v kozico skupaj z vodo in 1 žličko soli. Pokrijemo in kuhamo po navodilih na embalaži. Ko je riž skuhan, ga odstavimo in pustimo, da se ohladi.
  2. Šparglje narežemo na 1cm velike koščke. V ponev damo 1 žlico oljčnega olja in na njem popražimo šparglje. Solimo in popramo po okusu. Šparglje odstavimo na stran, da se ohladijo.
  3. V manjšemu multipraktiku ali s pomočjo paličnega mešalnika dobro zmiksamo česen, gorčico, oljčno olje in kis ali limonin sok.
  4. V skledi zmešamo ohlajen riž in šparglje, preliv, olive, sesekljano rdečo čebulo in češnjeve paradižnike. Na vrh dodamo še feta sir.
  5. Solato lahko uživamo ohlajeno na sobni temperaturi, še boljša pa bo, če jo bomo dali za približno 2 uri v hladilnik. Dober tek!

Izberite poglavje:

Katera dieta je najboljša za zdravo črevesje?

    Pridružite se
    Donat programom

    Prijavite se na brezplačne programe Donat,
    ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
    krepitvi vašega imunskega sistema.