Kus kus z zelenjavo in čičeriko

Kus kus z zelenjavo in čičeriko

Deli s prijatelji:

  • Za: 2 osebi
  • Obrok: kosilo/večerja
  • Oznake: vegetarijansko, vegansko, sezonsko, poletno
  • Glavne sestavine: kus kus, jajčevci, čičerika
  • Čas priprave: 45 minut

Opis: Kus kus je odlična vrsta priloge, ki potrebuje malo časa za pripravo, hkrati pa je zelo hranilna jed. V današnjem receptu smo kus kus pripravili z zelenjavno prilogo. 

Priprava živil za kuhanje kus kusa z zelenjavo in čičeriko.

Sestavine:

  • 1 večji jajčevec
  • 150 g kus kusa
  • 400 ml vode
  • ščepec soli
  • 1 strok česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička rdeče paprike
  • noževa konica čilija
  • ⅓ žličke cimeta
  • ½ žličke curryja
  • 1 žlička soli
  • 1 čebula
  • 400 g pelatov 
  • 150 g kuhane čičerike
  • Dodatno: rastlinski jogurt, oljčno olje, sveža zelenjava

Priprava:

  1. Jajčevec približno 15-krat prebodemo z vilicami ter ga celega pečemo ali v pečici pri 200°C približno pol ure ali pa v litoželezni pokriti ponvi 25 minut. Med peko jajčevec večkrat obrnemo. 
  2. Medtem v kozico dodamo vodo in ščepec soli. Ko voda zavre, dodamo še kus kus in sesekljan strok česna (po želji tudi 1 žlico oljčnega olja) ter pokrijemo in odstavimo na stran.
  3. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo začimbe, sol in sesekljano čebulo ter pražimo približno 5 minut. Dodamo pelate, jih pretlačimo s tlačilcem in dodamo še čičeriko. Kuhamo še približno 8 minut.
  4. Ohlajenemu jajčevcu odstranimo lupino ter meso damo v ponev. Dobro premešamo, po potrebi razkosamo kar z lopatko za mešanje in kuhamo še 5 minut.
  5. Jed postrežemo v skledici. Dodamo kus kus in omako ter po želji žličko rastlinskega jogurta in svežo zelenjavo. Jed lahko obogatimo tudi z dodatnim oljčnim oljem. 
Kus kus z zelenjavo in čičeriko

Izberite poglavje:

Katera dieta je najboljša za zdravo črevesje?

    Pridružite se
    Donat programom

    Prijavite se na brezplačne programe Donat,
    ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
    krepitvi vašega imunskega sistema.