Sestavine v tem receptu lahko kombinirate, kakor želite, seveda po načelih programa Donat Detox. Za vas smo pripravili dve različici.
„Suši“ s tuno in bučko
Sestavine:
manjša bučka
tunina v lastnem soku (konzervirana)
1 žlica grškega jogurta
1 kisla kumarica
2–3 olive
sol in poper po okusu
Bučko narežite na trakove in jih na hitro prepražite brez olja v rebrasti ponvi (toliko, da se zmehčajo). Iz tunine in preostalih sestavin naredite zmes. Na rezino bučke položite malo zmesi in vse skupaj zvijte.
Opomba: tega prigrizka ne pripravljajte vnaprej, ker bo zmes spustila tekočino, bučka pa bo premehka in bo razpadla. Zvitke pojejte takoj, ko jih pripravite.
Tuna s čilijem v čolničku iz zelene
Sestavine:
steblo zelene
tunina v lastnem soku (konzervirana)
1 žlica grškega jogurta
1 kisla kumarica po želji
malo sesekljanega svežega čilija
sol in poper po okusu
Steblo zelene lahko narežete na zalogaje ali večje kose. Če ne veste, kakšna je zelena – ali ima recimo preveč vlaken – predlagamo, da jo razrežete na zalogaje. Pripravljeno zmes naložite v „čolničke“ iz stebla zelene in uživajte.
Izberite poglavje: