Ste že slišali za waldorfsko solato? Znana je že od 19. stoletja, ko jo je izumil glavni majordom Oscar Tschirky v imenitnem newyorškem hotelu Waldorf Astoria. V več kot stoletju je waldorfska solata doživela veliko »predelav in izboljšav«. Preverite naš recept za waldorsko solato, ki jo lahko uživate tudi med Donat Detox programom!
Olivno olje
250 g piščanca
2 jabolki
3 žlice limoninega soka
150 g jogurta
1 steblo zelene
1 šalotka
150 g listnate solate
100 g češnjevih paradižnikov
40 g orehov
sol in poper (po okusu)
Jabolka marinirajte z limoninim sokom in žlico jogurta. Pustite stati 40 minut. Na tenko narežite zeleno, jo zmešajte z jabolki, šalotko, česnom in orehi. Primešajte ostanek jogurta, dodajte pečenega piščanca ter postrezite na solati. Okrasite z orehi in češnjevimi paradižniki.
Izberite poglavje: