Sezona poletnega osvežilnega sadja se počasi zaključuje, zato izkoristimo še zadnje zaloge jagodičevja in ostalega sezonskega sadja, za super sadno solato s kvinojo!
170 g mešane kvinoje
470 ml vode
ščepec morske soli
Borovnice, ananas, jagode*, maline
Za preliv:
Sok ene stisnjene limete
Par lističev mete
3 žlice agavinega sirupa
Operite kvinojo skozi cedilo. V lonec stresite kvinojo, dodajte 470 ml vode in ščepec morske soli. Ko zavre kuhajte še 5 minut na visoki temperaturi, nato zmanjšajte ogenj in kuhajte še 15 minut, dokler voda ne izpari. Pustite, da se ohladi. V drugi skledi zmešajte sestavine za preliv – sok ene limete, tri lističe mete in 3 žlice agavinega sirupa in dobro premešajte. Sadje operite in narežite ter premešajte s kvinojo.
*Jagode niso del Donat Detox programa, vendar jih lahko uporabite, če niste alergični. Sezona jagodičevja se počasi zaključuje, vendar v tem receptu lahko dodate katerokoli sezonsko sadje, glede na vaše preference.
Izberite poglavje: