5 živil, ki vam očistijo pljuča

Deli s prijatelji:

Med programom Donat Detox poskrbite tudi za razstrupljanje dihal, s čimer se bo povečala zmogljivost pljuč in izboljšalo zdravje celotnega dihalnega sistema. Še posebej je čiščenje pljuč priporočljivo za aktivne in pasivne kadilce ter vse, ki živite na področju z onesnaženim zrakom.

Čili

Pomaga pri razgradnji odvečne sluzi v pljučih in v celem organizmu. Prav zato nam, kadar jemo pikantno hrano, iz nosa hitro začne teči izcedek. Na isti način takšna hrana deluje na višek sluzi in katrana v pljučih – organizmu pomaga, da te snovi lažje izloči.

Voda

Najboljše sredstvo za čiščenje organizma je navadna voda, zato raje kot po sokovih, kavi ali alkoholu posezite po navadni vodi ali kozarcu naravne mineralne vode Donat. Dobra hidracija je ključna za zdravje in pospešuje izločanje toksinov.

Čebula

V čebuli prebiva veliko zelo pomembnih hranil. Čebula preprečuje nastanek mnogih bolezni, vključno z rakom in okužbo pljuč, pomaga pa tudi pri razgradnji sluzi in odstranjevanju toksinov iz organizma.

Vodna kreša

Mnogi alternativni zdravniki menijo, da je vodna kreša neizogibna v procesu čiščenja pljuč, saj vsebuje številne koristne antioksidante. Iz nje lahko pripravite juho, ki pljuča učinkovito očisti toksinov.

Ingver

Poskusite ingverjev čaj z limono, ki olajšuje dihanje in pospešuje odstranjevanje toksinov z dihalnih poti. Lahko pa ob vsakem obroku enostavno pojeste majhen košček ingverja za boljšo prebavo in hitrejše razstrupljanje.

Izberite poglavje:

Katera dieta je najboljša za zdravo črevesje?

    Pridružite se
    Donat programom

    Prijavite se na brezplačne programe Donat,
    ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
    krepitvi vašega imunskega sistema.