Zloženka z ajdo, ohrovtom in mletim mesom

Deli s prijatelji:

Pripravite zloženko na drugačen način. Uporabite slovensko superživilo ajdo, ki ni le hitra za pripravo, temveč tudi izjemno hranilna.

Čas priprave: 45 min

Glavna sestavina

ajdova kaša

Sestavine

1 OSEBA

150 g

ajde

250 g

ohrovta

130 g

mletega govejega mesa

30 g

čebule

1 strok

česna

50 g

zelene

50 g

korenja

50 g

paradižnikove omake

1 žlica

oljčnega olja

1 ščepec

soli

1 ščepec

popra

1 ščepec

timijana in bazilike

Postopek

  1. Na oljčnem olju dušite drobno nasekljane čebulo, česen, zeleno in korenje.
  2. Ko se zelenjava zmehča, dodajte mleto goveje meso, sol, poper, timijan in baziliko ter zalivajte z vodo, dokler se meso ne skuha. Proti koncu kuhanja dodajte domačo paradižnikovo omako.
  3. V loncu rahlo osoljene vode skuhajte ajdo, v drugem loncu pa liste ohrovta. Ajdo in ohrovt odcedite.
  4. V pekač zaporedoma zlagamo ajdo, liste ohrovta in mleto meso, dokler ne porabimo vseh sestavin, nato zapečemo v pečici.

Izberite poglavje:

Pridružite se
Donat programom

Prijavite se na brezplačne programe Donat,
ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
krepitvi vašega imunskega sistema.