Pripravite zloženko na drugačen način. Uporabite slovensko superživilo ajdo, ki ni le hitra za pripravo, temveč tudi izjemno hranilna.
Čas priprave: 45 min
Glavna sestavina
ajdova kaša
Sestavine
1 OSEBA
150 g
ajde
250 g
ohrovta
130 g
mletega govejega mesa
30 g
čebule
1 strok
česna
50 g
zelene
50 g
korenja
50 g
paradižnikove omake
1 žlica
oljčnega olja
1 ščepec
soli
1 ščepec
popra
1 ščepec
timijana in bazilike
Postopek
- Na oljčnem olju dušite drobno nasekljane čebulo, česen, zeleno in korenje.
- Ko se zelenjava zmehča, dodajte mleto goveje meso, sol, poper, timijan in baziliko ter zalivajte z vodo, dokler se meso ne skuha. Proti koncu kuhanja dodajte domačo paradižnikovo omako.
- V loncu rahlo osoljene vode skuhajte ajdo, v drugem loncu pa liste ohrovta. Ajdo in ohrovt odcedite.
- V pekač zaporedoma zlagamo ajdo, liste ohrovta in mleto meso, dokler ne porabimo vseh sestavin, nato zapečemo v pečici.
Izberite poglavje: