Ste ljubitelj špargljev? Pripravite okusno in lahko večerjo, ki bo ugodno vplivala na vašo prebavo in učinkovito razstrupljanje!
Čas priprave: 30 min
Glavna sestavina
šparglji
Sestavine
1 OSEBA
65 g
belušev
40 g
slanine v rezinah
oljčno olje
3 žlice
albuminske skute
1 žlica
kisle smetane
1 žlica
sesekljane rdeče čebule
1
drobno sesekljana kisla kumarica
1 žlica
tekočine, v kateri so vložene kisle kumarice
1 žlica
sesekljanega peteršilja
1 žlička
sesekljanega kopra ali ščep suhega
1 žlička
lanenega, orehovega ali oljčnega olja
1 ščepec
rdeče paprike
Postopek
- Šparglje operemo in osušimo. Spodnji oleseneli del odrežemo ali odlomimo.
- Okoli vsakega šparglja ovijemo eno ali dve rezini slanine, tako da je špargelj popolnoma prekrit.
- V ponvi na segretem oljčnem olju jih na zmernem ognju pečemo 7 minut in vmes večkrat obrnemo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.
- Za liptovski sir v posodi pretlačimo skuto in kislo smetano skupaj z oljem ter tekočino od kislih kumaric. Dodamo čebulo, kisle kumarice, zelišča, sladko papriko ter solimo in popramo.
- Beluše s slanino in liptovski sir lahko pojemo brez kruha, če pa ste pravkar prišli s teka čez drn in strn, si lahko privočite tudi polnozrnate hrustljave ržene krekerje.
Izberite poglavje: