Okusni in zdravi zelenjavni polpeti iz leče in prosa se priležejo k solati, različnim pomakam ali kot nadomestek mesa.
Čas priprave: 30
Glavna sestavina
leča
Sestavine
1 OSEBA
Polpete
150 g
leče
150 g
prosa
2 žlici
bučnih semen
1 žlica
olja za cvrtje
Zeljna solata
70 g
zelja
1 žlica
kisa
1 žlica
oljčnega olja
1 ščepec
soli
1 ščepec
popra
Postopek
- V slanem kropu skuhajte lečo in proso.
- Kuhano lečo, proso in bučna semena (nekaj semen lahko pustite celih) skupaj z začimbami zmešajte v mešalniku in oblikujte v polpete.
- Za zeljno solato narežite zelje ter ga začinite s soljo, poprom, kisom ter oljčnim oljem.
- Polpete specite v ponvi na olju ter postrezite z zeljno solato.
Izberite poglavje: