Tip jedi: veganski
Sestavine
1 OSEBA
30 g
rdeče leče
30 g
rumene leče
40 g
pora
50 g
pasiranega paradižnika
400 ml
vode ali zelenjavne jušne osnove
1 žlica
oljčnega olja
1 strok
česna
1 čajna žlička
soli
1/4 čajne žličke
kajenskega popra
1 čajna žlička
naribanega ingverja
1 čajna žlička
svežega peteršilja
1 žlica
bučnih semen
1 žlica
bučnega olja
Video
Postopek
- V segreti ponvi na oljčnem olju prepražimo por in česen ter dodamo pasiran paradižnik. Dodamo še rdečo in rumeno lečo ter začimbe, vse skupaj zalijemo z vodo ali jušno osnovo in pustimo kuhati približno 20 minut, občasno premešamo. S paličnim mešalnikom zmiksamo do kremaste teksture ter dodamo svež peteršilj in nariban ingver. Postrežemo toplo s popečenimi bučnimi semeni in bučnim oljem.
Izberite poglavje: