Leča je pravo super živilo, ki so ga poznali že v kameni dobi. Tako kot druge stročnice tudi leča vsebuje veliko lahko prebavljivih beljakovin, ki jih telo potrebuje za gradnjo in ohranjanje mišične mase ter balastnih snovi, ki pospešujejo prebavo. Poleg tega nas oskrbi z ogromno vlakninami in mineralnimi snovmi, predvsem z železom, kalijem, magnezijem in cinkom. Preveri naš okusen recept za lečino juho z grahom!
Čas priprave: 1 h
Glavna sestavina
Leča
Sestavine
1 OSEBA
2
čebuli
1 strok
česna
2
korenčka
1 steblo
zelene
2 žlici
peteršilja
1 žica
olivnega olja
1 ščepec
sušenega čilija
200 g
leče
1 l
vode (ali zelenjavna jušna osnova)
200 g
graha
po okusu
sol in poper
za okras
olivno olje in kisla smetana
Postopek
- Segrejete olje v ponvi in dodajte posušen čili, čebulo, korenje, zeleno in česen. Na zmernem ognju kuhajte 15 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.
- Dodajte lečo in 1 liter vode. Kuhajte, dokler se leča ne skuha.
- Dodajte grah in kuhajte še 10 minut na majhnem ognju. Začinite s soljo in poprom.
- Okrasite z malo olivnega olja, s kislo smetano in s sesekljanim peteršiljem.
Izberite poglavje: