Kus kus z zelenjavo in čičeriko

Deli s prijatelji:

Kus kus je odlična vrsta priloge, ki potrebuje malo časa za pripravo, hkrati pa je zelo hranilna jed. V današnjem receptu smo kus kus pripravili z zelenjavno prilogo.

Čas priprave: 45 min

Glavna sestavina

kus kus

Sestavine

1 OSEBA

1/2

jajčeveca

75 g

kus kusa

1 ščepec

soli

1 strok

česna

1 žlička

rdeče paprike

1 noževa konica

čilija

1/6 žličke

cimeta

1/4 žličke

curryja

1/2 žličke

soli

1/2

čebule

200 g

pelatov 

150 g

kuhane čičerike

Dodatno: rastlinski jogurt, oljčno olje, sveža zelenjava

Video

Postopek

  1. Jajčevec približno 15-krat prebodemo z vilicami ter ga celega pečemo ali v pečici pri 200°C približno pol ure ali pa v litoželezni pokriti ponvi 25 minut. Med peko jajčevec večkrat obrnemo. 
  2. Medtem v kozico dodamo vodo in ščepec soli. Ko voda zavre, dodamo še kus kus in sesekljan strok česna (po želji tudi 1 žlico oljčnega olja) ter pokrijemo in odstavimo na stran.
  3. V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo začimbe, sol in sesekljano čebulo ter pražimo približno 5 minut. Dodamo pelate, jih pretlačimo s tlačilcem in dodamo še čičeriko. Kuhamo še približno 8 minut.
  4. Ohlajenemu jajčevcu odstranimo lupino ter meso damo v ponev. Dobro premešamo, po potrebi razkosamo kar z lopatko za mešanje in kuhamo še 5 minut.
  5. Jed postrežemo v skledici. Dodamo kus kus in omako ter po želji žličko rastlinskega jogurta in svežo zelenjavo. Jed lahko obogatimo tudi z dodatnim oljčnim oljem. 

Izberite poglavje:

Pridružite se
Donat programom

Prijavite se na brezplačne programe Donat,
ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
krepitvi vašega imunskega sistema.