Kus kus je odlična vrsta priloge, ki potrebuje malo časa za pripravo, hkrati pa je zelo hranilna jed. V današnjem receptu smo kus kus pripravili z zelenjavno prilogo.
Čas priprave: 45 min
Glavna sestavina
kus kus
Sestavine
1 OSEBA
1/2
jajčeveca
75 g
kus kusa
1 ščepec
soli
1 strok
česna
1 žlička
rdeče paprike
1 noževa konica
čilija
1/6 žličke
cimeta
1/4 žličke
curryja
1/2 žličke
soli
1/2
čebule
200 g
pelatov
150 g
kuhane čičerike
Dodatno: rastlinski jogurt, oljčno olje, sveža zelenjava
Video
Postopek
- Jajčevec približno 15-krat prebodemo z vilicami ter ga celega pečemo ali v pečici pri 200°C približno pol ure ali pa v litoželezni pokriti ponvi 25 minut. Med peko jajčevec večkrat obrnemo.
- Medtem v kozico dodamo vodo in ščepec soli. Ko voda zavre, dodamo še kus kus in sesekljan strok česna (po želji tudi 1 žlico oljčnega olja) ter pokrijemo in odstavimo na stran.
- V ponvi segrejemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo začimbe, sol in sesekljano čebulo ter pražimo približno 5 minut. Dodamo pelate, jih pretlačimo s tlačilcem in dodamo še čičeriko. Kuhamo še približno 8 minut.
- Ohlajenemu jajčevcu odstranimo lupino ter meso damo v ponev. Dobro premešamo, po potrebi razkosamo kar z lopatko za mešanje in kuhamo še 5 minut.
- Jed postrežemo v skledici. Dodamo kus kus in omako ter po želji žličko rastlinskega jogurta in svežo zelenjavo. Jed lahko obogatimo tudi z dodatnim oljčnim oljem.
Izberite poglavje: