Juha s kislim zeljem in fižolom

Deli s prijatelji:

Glavna sestavina za današnji dan je kislo zelje, ki že stoletja slovi po svojih zdravilnih lastnostih. Kislo zelje je bogato z vitamini in minerali ter tako odlično živilo za krepitev odpornosti in izboljšanje prebave.

Kislo zelje je prav tako naravni probiotik in varuje črevesno mikrofloro ter s tem celoten organizem. Da bi obdržali hranljive snovi, je kislo zelje vedno priporočljivo uživati surovo, če ga dodajate kuhanim jedem, pa to storite pri koncu kuhanja.

Čas priprave: 45 min

Glavna sestavina

kislo zelje

Sestavine

1 OSEBA

125 g

ribanega kislega zelja

100 g

fižola (vloženega)

malo slanine po okusu

oljčno olje

poper

sol

mleta sladka paprika

Postopek

  1. Na oljčnem olju prepražite slanino, dodajte fižol, zalijte z vodo in dodajte začimbe. Če želite gostejšo juho, lahko fižol nekoliko pretlačite, preden dodate kislo zelje.
  2. Kuhajte približno 10–15 min. Pri koncu kuhanja dodajte kislo zelje. Kislo zelje lahko glede na kislost sperete pod hladno ali toplo vodo, preden ga dodate juhi.
  3. Postrezite toplo.

Izberite poglavje:

Pridružite se
Donat programom

Prijavite se na brezplačne programe Donat,
ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
krepitvi vašega imunskega sistema.