GLAVNA SESTAVINA
Maslenka
KOSILO
Dušeno kislo zelje s svinjino in bučnimi njoki
VEČERJA
Svinjski zrezek in pečena buča maslenka
Glavno živilo na današnjem jedilniku je buča MASLENKA. Idealna je za pripravo zdravih jedi.
Je odličen vir prehranskih vlaknin, ki so bistvenega pomena za prehrano, pa tudi drugih pomembnih hranil. Pripravimo jo lahko na nešteto načinov – kuhano, pečeno, v pireju, rižoti. Možnosti so neomejene, zdravstvene koristi pa velike.
Za današnja kosilo in večerjo boste potrebovali 400 g buče maslenke.
Kosilo: DUŠENO KISLO ZELJE S SVINJINO IN BUČNIMI NJOKI
Za eno osebo
Sestavine:
- Buča maslenka 200 g
- Moka 50 g
- Jajca 1
- Kislo zelje 250 g
- Čebula 30 g
- Svinjina 100 g
- Svinjska mast 1 žlica
Priprava:
Pečeno bučo pretlačite, dodajte jajce, moko in nekaj soli ter zamesite testo. Ko imate mehko testo, ga razvaljajte v dolg svaljek in razrežite na koščke. Na masti popražite čebulo in dodajte kislo zelje. Začinite s soljo, poprom, malo rdeče paprike in zalijte z vodo. Proti koncu kuhanja dodajte nakockano svinjino. Dušeno zelje ponudite s kuhanimi bučnimi njoki.
Večerja: SVINJSKI ZREZEK IN PEČENA BUČA MASLENKA
Sestavine:
- Pust svinjski zrezek 120 g
- Buča maslenka 200 g
- Oljčno olje 2 žlici
- Rdeča pesa 100 g
- Redkvice 50 g
- Jabolčni kis 1 žlica
Priprava:
Bučo nakockajte, začinite z malo soli, popra in muškatnega oreščka ter jo specite v pečici. Preostale kose svinjskega zrezka začinite in specite v ponvi. Za solato naribajte peso in narežite redkvice, solite in poprajte ter zabelite z oljčnim oljem in jabolčnim kisom.
Izberite poglavje: