Zajtrk
Tortilja za zajtrk (1 porcija)
Sestavine:
- Tortilja, 60g
- Sirni namaz, 50g
- Motovilec
- Koruza v konzervi, 2 jušni žlici
- Češnjev paradižnik, 3 komadi
Priprava:
Na tortiljo namažite sirni namaz. Na eno stran tortilje položite šunko, malo motovilca in ½ želene količine koruze. Tortiljo prepognite na pol in jo pecite nekaj minut v toasterju ali ponvi. V pečeno tortiljo dodajte preostale sestavine in jo ponovno prepognite.
![](https://donat.dev.wordpress.optiweb.si/wp-content/uploads/2022/03/TORTILJA-ZA-DORUCAK-min.jpg)
Kosilo
Budina skleda – Buddha bowl (1 porcija)
Sestavine:
- Kuhana kvinoja, 1 skodelica
- Konzervirana čičerika, 1/3 skodelice
- Kumarica narezana na kolobarje, ½ skodelice
- Češnjevi paradižniki, ½ skodelice
- Avokado, narezan, ¼ avokada
- Humus, 3 jušne žlice
- 1/2 manjše popečene rdeče paprike
- Limonin sok, 1 jušna žlica
- Voda, 1 žlica
- Sol in poper
Priprava:
V široko skledo razporedite kvinojo, čičeriko, kumare, paradižnik in avokado. V posodici zmešajte humus, rdečo papriko, limonin sok in vodo. Vodo dodajte po potrebi. Dodajte še peteršilj (po želji), sol in poper. Prelijte čez kvinojo in zelenjavo.
![](https://donat.dev.wordpress.optiweb.si/wp-content/uploads/2022/02/Buddha-bowl-min.jpg)
Malica
Zamrznjen jogurt (2 porciji)
Sestavine:
- Zamrznjeno sadje po želji, 2 šalici
- Pol skodelice grškega jogurta
- Ekstrakt vanilije, 2 čajni žlički
- Med, 3 jušne žlice
Priprava:
V blenderju zmešajte zamrznjeno sadje, grški jogurt, vanilijev ekstrakt in med. Mešajte tako dolgo, dokler ne nastane kremasta zmes (približno 5 minut). Postrezite takoj ali zamrznite.
![](https://donat.dev.wordpress.optiweb.si/wp-content/uploads/2022/02/SMRZNUTI-JOGURT-min.jpg)
Večerja
Polnjeni paradižniki (4 porcije)
Sestavine:
- Grški jogurt, 3 jušne žlice
- Tunina, 200 g
- 4 večji paradižniki
- Cheddar sir, 120g
- Kapre, 2 čajni žlički
- Sušena bazilika
- poper
Priprava:
Na zgornjo tretjino pečice položite pekač, obložen s peki papirjem. Pečico segrejte na 180 °C. V srednje veliki skledi zmešajte jogurt in tunino ter dodajte kapre in poper. Polovice paradižnika položite na papir za peko, tako da je prerezana stran obrnjena navzgor. Mešanico tunine razdelite med 4 polovice paradižnika. Polovice paradižnikov pokrijte s sirom in pecite, dokler se sir ne stopi, nato jih pokrijte s preostalimi polovicami paradižnika.
![](https://donat.dev.wordpress.optiweb.si/wp-content/uploads/2022/03/PUNJENE-RAJCICE-min.jpg)
Izberite poglavje: