32. dan: Ohlajen stročji fižol

Deli s prijatelji:

GLAVNA SESTAVINA

Stročji fižol

KOSILO

Puranje meso in zelen stročji fižol s sirom feta in mandlji

Današnje glavno živilo je STROČJI FIŽOL. Stročji fižol spada med najbolj priljubljene stročnice in je zamrznjen na voljo vse leto. Ker vsebuje veliko vlaknin, je odličen za zdravo prebavo. Njegova priprava je hitra in preprosta.

PURANJE MESO IN ZELEN STROČJI FIŽOL S SIROM FETA IN MANDLJI

Sestavine:

  • belo puranje meso
  • zelen stročji fižol (lahko zamrznjen)
  • sir feta
  • mandljevi lističi

Za preliv:

  • Sol, poper, gorčica, oljčno olje, limonin sok, česen

Priprava:

Mandljeve lističe na kratko popecite na ponvi, dokler robovi niso zlato rjavi. Belo puranje meso začinite in ga na hitro prepražite. Stročji fižol skuhajte po navodilih na embalaži (če uporabljate zamrznjenega). Ohlajen stročji fižol dajte v skledo, dodajte sir feta (nakockan ali nadrobljen) in popečene mandlje. Preliv pripravite v ločeni posodici in začinite solato tik pred jedjo. Meso lahko narežete na trakove in ga dodate solati ali pa ga jeste posebej.

Izberite poglavje:

Pridružite se
Donat programom

Prijavite se na brezplačne programe Donat,
ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
krepitvi vašega imunskega sistema.