16. dan: Mleto puranje meso na dva topla načina

Deli s prijatelji:

GLAVNA SESTAVINA

Puranje meso

KOSILO

Polnjene bučke

VEČERJA

Pastirska pita s sladkim krompirjem

Današnje živilo je PURANJE MESO. Puranje meso je izjemno hranljivo in lahko prebavljivo. Vsebuje malo maščob in veliko hranljivih beljakovin, zato je zaželeno v vsaki prehrani.

Za današnja kosilo in večerjo boste potrebovali 200 g mletega puranjega mesa za eno osebo. Ko pripravljate kosilo, skuhajte dnevno količino puranjega mesa, del (100 g) pa prihranite za večerjo.

Kosilo: POLNJENE BUČKE

Sestavine:

  • Bučke 3
  • Mleto puranje meso 100 g
  • Čebula 30 g
  • Česen 1 strok
  • Korenje 60 g
  • Mocarela 50 g
  • Oljčno olje 1 žlica

Priprava:

Bučke izdolbite in izdolbeno meso narežite na majhne kocke. Čebulo, korenje in česen nasekljajte in skupaj s kockami bučk popražite na oljčnem olju. Ko se zelenjava zmehča, dodajte mleto puranje meso, sol, poper, rdečo papriko in sesekljan sveži peteršilj. Ko je meso kuhano, napolnite bučke, ki ste jih rahlo solili. Posujte z naribano mocarelo in pecite v pečici.

Večerja: PASTIRSKA PITA S SLADKIM KROMPIRJEM

Sestavine:

  • Mleto puranje meso 100 g
  • Čebula 30 g
  • Česen 1 strok
  • Korenje 60 g
  • Bučke 60 g
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Sladki krompir 200 g

Priprava:

Sladki krompir skuhajte, odcedite in pretlačite v pire. Preostalo kuhano mleto meso z zelenjavo prestavite v ognjevarno posodo in prekrijte s pirejem iz sladkega krompirja.
Na kratko popecite v pečici.

Izberite poglavje:

Pridružite se
Donat programom

Prijavite se na brezplačne programe Donat,
ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
krepitvi vašega imunskega sistema.