GLAVNA SESTAVINA
Piščančje meso
KOSILO
Piščančje meso in pečeni šparglji s korenčkom
VEČERJA
Tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo
Današnje živilo je PIŠČANČJE MESO. Piščančje meso je pomemben del prehranske piramide, odlikuje pa ga visoka vsebnost beljakovin.
Priporočamo ga tistim, ki želijo zmanjšati vnos maščob v svoji prehrani, z njim pa lahko pripravimo paštete, solate, juhe in še veliko drugih jedi.
Za današnja kosilo in večerjo boste potrebovali 230 g piščančjega mesa.
Kosilo: PIŠČANČJE MESO IN PEČENI ŠPARGLJI S KORENČKOM
Za eno osebo
Sestavine:
- Piščančje meso 130 g
- Šparglji 150 g
- Korenje 150 g
- Oljčno olje 2 žlici
- Zelena solata 50 g
- Redkvice 30 g
- Kis 1 žlica
Priprava:
Šparglje in korenje očistite in narežite na koščke, po želji začinite ter pecite na peki papirju v pečici, dokler ne porjavi. Ločeno specite piščančje meso in pripravite zeleno solato z redkvicami.
Večerja: TORTILJE S PIŠČANČJIM MESOM IN ZELENJAVO
Sestavine:
- Piščančje meso 100 g
- Polnozrnata tortilja 1
- Fižol 30 g
- Koruza 30 g
- Mlada špinača 40 g
Priprava:
Tortiljo na hitro pogrejte na ponvi in jo nadevajte z nakockanim piščančjim mesom, ki je ostalo od kosila, ter zelenjavo.
Izberite poglavje: