GLAVNA SESTAVINA
Oslič
KOSILO
File osliča v foliji z blitvo in krompirjem
VEČERJA
Osličeva pašteta na hrustljavem opečencu
Današnje živilo je OSLIČ. Ribe bi morale biti stalnica v prehrani prav vsakega med nami. Prednosti osliča sta zelo preprosta priprava in dostopnost. Hranilna vrednost zamrznjenega osliča je enaka kot pri svežem. Je bogat vir lahko prebavljivih beljakovin, pa tudi omega 3 nenasičenih maščobnih kislin, ki so potrebne za zdrave možgane.
Danes boste za kosilo in večerjo za eno osebo potrebovali 350 g osliča.
Kosilo: FILE OSLIČA V FOLIJI Z BLITVO IN KROMPIRJEM
Za 1 osebo
Sestavine:
- 350 g zamrznjenega fileja osliča
- 100 g krompirja
- 1 manjša čebula
- 1 manjši korenček
- 1 strok česna
- Oljčno olje, sol, poper, limonin sok
- 200 g blitve
Priprava:
Odmrznite osliča. Položite ga na kos aluminijeve folije, začinite s soljo in poprom ter pokapajte z oljčnim oljem. File obložite z zelenjavo (čebula, korenje, paprika), ki ste jo narezali na trakce. Začinite z očiščenim in stisnjenim česnom. Osliča z zelenjavo zavijte v folijo in pecite v pečici na 200 °C približno 20 minut. Medtem ko se oslič peče, krompir narežite na kose in ga skuhajte v osoljeni vodi. Pred koncem kuhanja dodajte blitvo in kuhajte še 5 minut. Odcedite in začinite z oljčnim oljem. Ko je oslič pečen, odvzemite približno 150 g za večerjo.
Večerja: OSLIČEVA PAŠTETA NA HRUSTLJAVEM OPEČENCU
Za 1 osebo
Sestavine:
- 150 pečenega osliča od kosila
- Oljčno olje, limonin sok, sol, poper, česen, nasekljan peteršilj
- 1 žlička kisle smetane in 1 žlička majoneze (po želji)
- Opečenec
Priprava:
Osliča z rokami natrgajte na koščke. Zmešajte kislo smetano, majonezo, oljčno olje, limonin sok, sol, poper in česen po želji. Dodajte drobno nasekljan peteršilj. Vse skupaj lahko zmešate z vilicami ali v sekljalniku. Opecite opečenec in nanj namažite pašteto. Kisle smetane in majoneze ni treba uporabiti, če ne želite. Okusna je že sama kombinacija pečenega osliča, oljčnega olja in začimb.
Izberite poglavje: