GLAVNA SESTAVINA
Polenta
KOSILO
Piščančja krilca v omaki s polento
VEČERJA
Okusni polentini sendviči
Današnje glavno živilo je POLENTA. Priprava je hitra in zelo preprosta, prebava pa jo obožuje. Polenta ima visoko vsebnost vlaknin in malo kalorij. Ker je nevtralnega okusa, jo lahko kombinirate z različnimi živili in servirate za zajtrk, kosilo ali večerjo. Je nasitna in lahko prebavljiva.
Ko polento kuhate za kosilo, skuhajte večjo količino. Ta preostanek v pekaču, obloženem s papirjem za peko, poravnajte v sloj, debel približno 1 cm, in prihranite za večerjo.
Za kosilo in večerjo za eno osebo boste potrebovali 200 g polente.
Kosilo: PIŠČANČJA KRILCA V OMAKI S POLENTO
Za 1 osebo
Sestavine:
- 200 g polente (polovico kuhane polente prihranite za večerjo)
- 2–3 piščančja krilca (približno 150 g)
- 1 manjša sveža paprika
- 1 manjši korenček
- 1 manjša čebula
- Oljčno olje, sol, poper in druge začimbe po želji
- Sezonska solata po želji
Priprava:
Čebulo nasekljajte in kratko podušite na oljčnem olju. Dodajte piščančja krilca, kratko prepražite in zalijte z vodo. Kuhajte približno 30 minut. Pred koncem kuhanja dodajte na kocke narezana korenček in papriko. Začinite po želji. Kuhajte še 5–10 minut. Zelenjava naj ostane čvrsta. Polento skuhajte po navodilih. Že zdaj skuhajte celotno količino, ki jo boste porabili tudi za večerjo.
Topla krilca v omaki servirajte s polento in solato po izboru.
Večerja: OKUSNI POLENTINI SENDVIČI
Za 1 osebo
Sestavine:
- 100 g polente
- Sirni namaz
- Sveža kumara
- Začimbnice
Priprava:
Polento, ki ste jo skuhali in dali v pekač, ko ste kuhali kosilo, narežite na kocke in pecite v pečici približno 10 minut. Kumaro nasekljajte in zmešajte s sirnim namazom. Na vsako kocko polente namažite malo pripravljenega namaza in potresite z začimbnicami po izbiri. Če bi se rajši izognili sekljanju kumare, jo lahko preprosto narežete na kolute. Na kocke polente namažite sirni namaz in na vrh položite kolut kumare.
Izberite poglavje: