Piščanec z brokolijem in mandlji

Deli s prijatelji:

Brokoli zdravju koristi na več načinov. Bogat je z vlakninami, vitaminom C, vitaminom K, železom in kalijem. Najboljše je, če ga kuhate na pari, saj se tako ohrani največ hranilnih snovi. Je nizkokaloričen in bogat z antioksidanti.

Čas priprave: 30 min

Glavna sestavina

brokoli

Sestavine

1 OSEBA

150 g

piščanca

300 g

brokolija

25 g

nasekljanih mandljev ali mandljevih lističev

oljčno olje

sol

začimbe po želji

Postopek

  1. Piščančje meso začinite in specite.
  2. Brokoli skuhajte na pari. Zadostuje 5–7 minut, da bi ohranili hranilne snovi, brokoli pa ostal čvrst.
  3. Mandlje lahko malo prepražite ali uporabite mandljeve lističe.
  4. Piščančje meso servirajte s kuhanim brokolijem, ki ste ga začinili z oljčnim oljem in posuli z mandlji.

Izberite poglavje:

Pridružite se
Donat programom

Prijavite se na brezplačne programe Donat,
ki vam bodo pomagali pri razstrupljanju in
krepitvi vašega imunskega sistema.