Glavna sestavina za današnji dan je kislo zelje, ki že stoletja slovi po svojih zdravilnih lastnostih. Kislo zelje je bogato z vitamini in minerali ter tako odlično živilo za krepitev odpornosti in izboljšanje prebave.
Kislo zelje je prav tako naravni probiotik in varuje črevesno mikrofloro ter s tem celoten organizem. Da bi obdržali hranljive snovi, je kislo zelje vedno priporočljivo uživati surovo, če ga dodajate kuhanim jedem, pa to storite pri koncu kuhanja.
Čas priprave: 45 min
Glavna sestavina
kislo zelje
Sestavine
1 OSEBA
125 g
ribanega kislega zelja
100 g
fižola (vloženega)
malo slanine po okusu
oljčno olje
poper
sol
mleta sladka paprika
Postopek
- Na oljčnem olju prepražite slanino, dodajte fižol, zalijte z vodo in dodajte začimbe. Če želite gostejšo juho, lahko fižol nekoliko pretlačite, preden dodate kislo zelje.
- Kuhajte približno 10–15 min. Pri koncu kuhanja dodajte kislo zelje. Kislo zelje lahko glede na kislost sperete pod hladno ali toplo vodo, preden ga dodate juhi.
- Postrezite toplo.
Izberite poglavje: